Na 5 verlieswedstrijden op rij, moest HBBC dringend de drie punten in Herentals houden.  Zonder de gekwetsten Craane en Van Broeck, zorgde Wouter  Hannes met shots en vrijworpen  ervoor dat Herentals de beste start nam. 24 – 21. Door toedoen van Temmerman en Koppen namen de bezoekers net voor de rust terug over. Rust 45-49.

Maar Hertals bleef er voor gaan en geloofde in zijn eigen kunnen, mee gesteund door hun trouwe supporters.  Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Wouter Hannes, liefst 7 bommen, kreeg steun van Tomlow 12ptn. In het vierde kwart scoorden Van Boven, Van Heeswyck en Van Heymbeeck belangrijke korven, zodat de thuisploeg ondanks de foutenlast (5 spelers met 4 fouten) de punten kon thuishouden.

1ste        24 – 21;  2de        21 – 28; Rust     45 – 49; 3de        29 – 25 ; 74 – 74; 4de        25 – 16 ; 99 – 90.